Pelyhes vekni - avagy az én "River Cottage-i" kenyerem I.
sponsored links
River Cottage kézikönyvek - Kenyér - Daniel Stevens
Már nagyon vártam ezt a könyvet. :)
Jó pár héttel ezelõtt az egyik kedvenc könyváruházamban láttam meg elõször. Akkor még csak arról szóltak a hírek, hogy nemsokára nálunk is megjelenik. Klassz! :D Örültem neki, mert nagyon szeretek mindent, ami River Cottage-hoz kapcsolódik. A tv-s sorozatot, a szakácskönyveket, Hugh-Fearnley-Whittingstall-t, mert egy oltári figura. :) Végül aztán nem jegyeztettem elõ, így szépen meg is feledkeztem róla. Mígnem néhány napja olvasom a hírlevelet, hogy megjelent. No, azon mód meg is rendeltem. Mert igaz, hogy nagyon szeretek itthon kenyeret sütni, azért mégiscsak illõ volna komolyabb tudásra szert tenni. :) Amint kézhez kaptam, belemerültem az olvasásba és meg kell mondjam, igazán jó könyv. Olvasmányos, szórakoztató és roppant sok hasznos dolgot tanulhat meg belõle az ember. Miután áttanulmányoztam -persze nem utoljára-, gondoltam a frissen megszerzett tudást kamatoztatni is kéne. Bár a könyv igen sok receptet bemutat, mégis az a klassz, hogy ha az ember egyszer rájön a kenyérsütés ízére, kedve szerint alakíthatja azokat. Így elsõként ez a pelyhes vekni készült.
Hozzávalók:
40 dkg BL80 kenyérliszt
10 dkg teljes kiõrlésû liszt
3 dl langyos víz ...